Blog #9

Na een gezellige tijd met vrienden en veel nieuwe kunstzinnige plekken bezocht te hebben is het weer tijd voor een nieuwe blog!

Van woensdag 21-06-2023 tot zaterdag 24-06-2023 ben ik te gast geweest in het vakantie huisje van Joyce en Anco. Ook Sabrin en Olav waren van de partij. We hebben lekker bijgeklets en vooral heel erg veel gelachen. Lekker gegeten en gin-tonics gedronken die iets meer gin dan tonic waren. Het was echt heerlijk om weer even met bekende gezichten te zijn en heb echt genoten van deze dagen. 

Op zaterdag ochtend is het dan tijd om verder te gaan. Ik besluit in een keer naar het noorden te rijden van Spanje. Deels omdat de kust met drinkende jongeren mij niet trekt. En deels omdat ik ook nog richting Griekenland wil. Ik kies een plaats uit net boven Barcelona. Hier ligt Figueres, een klein plaatsje waar het Salvador Dali museum zich bevindt. Ik plaats Pablo op een camperplaats net buiten de stad met een paar andere campers en na een lange dag achter het stuur ben ik blij dat ik lekker stil sta.

S’ochtends maak ik alles weer klaar om te gaan rijden. Op loopafstand van het museum ligt een beveiligde parkeerplaats. Hier plaats en Pablo en zet mijn Maxx Air fan aan. Lou mag het museum niet in dus hij mag even blijven liggen.

Het museum is een merkwaardig gebouw ontworpen door Dali hem zelf. Het hangt vol met vele van zijn originele werken. Overal is wat te zien en het is echt een snoepje om doorheen te lopen. Ik raak ook geïnspireerd door inkt tekeningen en besluit dat ook weer op te pakken. Een museum triggered mij altijd om zelf ook weer aan de slag te gaan. In de museum shop koop ik nog een kleine print van een van Dali’s werken om op te hangen in de bus. Een geslaagde middag. Ik raad dit museum ten zeerste aan iedereen aan!

Als ik terug komt bij de bus zie ik dat de Maxx air fan is uitgevallen. Dit is nog nooit eerder gebeurd en ik grijp uit paniek meteen Lou en gooi water over hem heen. Maar hij kijkt me echt aan met een blik van “doe even normaal”. Niks aan de hand dus, gelukkig. Ik rij richting een nieuwe plek voor de avond en begin zelf aan een klein schilderijtje. Geïnspireerd door de dag. Lekker rustgevend werken aan een nieuwe creatie. 

De volgende dag rij ik naar Andorra. Andorra is een vorstendom tussen Spanje en Frankrijk in. Deze plek wou ik al bezoeken voordat ik überhaupt wist of de tour door ging of niet. Ik rij door de Pyreneeën, en verbaas me bij elke bocht weer opnieuw over het uitzicht. Ik ga van 33 graden zon naar 11 graden regen. Als ik aan kom bij een prachtige camping in het dal begint het ontzettend hard te hagelen. Echt even een omschakeling dus. Maar ook wel even lekker. Twee dagen geniet ik hier van dit prachtige gebied. Lou vind het wel wat koud en verstopt zich liever in de warme roze deken…

Vervolgens besluit ik toch echt Frankrijk in te gaan. Op instagram vraag ik wederom tips voor de omgeving en ik krijg altijd veel leuke en mooie plekken door gestuurd. Ik maak een mooi route langs Carcassonne af, waar ik helaas nergens veilig de bus kan parkeren om even de oude stad in te gaan. Maar door er voorbij te rijden voel je je al als een prinses hahaha. Ik vind een boerderij iets verderop waar ik gratis mag overnachten. De grote boerderij hond maakt kennis met Lou en vind hem maar al te interessant. Ik krijg een  wijnproeverij van de aardige gastheer. Engels kan hij niet maar google translate is onze beste vriend! Ik besluit een flesje pinot noir te kopen en een vers gemaakte olijven tapenade. Altijd goed! Zo zijn we weer terug in 34 graden inclusief een mooi krekel orkest op de achtergrond. 

De volgende ochtend ben ik vroeg wakker. Ik zweet de bus uit en besluit maar meteen door te rijden naar mijn volgende stop. Een stop waar ik heel heel heel erg enthousiast over ben. Arles. Hét dorp waar Vincent van Gogh met Paul Gauguin samen in het gele huis hebben gewerkt. Het dorp waar het beroemde nachtcafé ligt en de stadstuin. Het gele huis is helaas gebombardeerd in de tweede wereldoorlog en staat er niet meer. Ik ga als eerst naar het Vincent van Gogh foundation museum. Er hangen vier originele werken van Vincent. En voor de rest allemaal abstracte werken van de nieuwe moderne stroming uit Vincent zijn tijd. En als echte fan girl koop ik natuurlijk een mooie Vincent tote bag. Duh. 

Een paar straatjes verder in deze mooie oude stad loop ik dan toch echt tegen het nachtcafé aan. Ik zet me neer en lees een boek op het terras. Ik maak ook heel veel foto’s. En app natuurlijk iedereen om te vertellen dat ik er echt zit. De plek die hij schilderde, de plek waar hij ooit stond. En ik ben er nu ook! Ik voel me echt rete speciaal. Later na is dat gevoel Terug bij de stadstuin die hij schilderde. Allebei de plekken komen nog altijd overeen met wat hij schilderde. Hoe geweldig is dit. Ik loop vol verwondering nog door de kleine straatjes van het stadje en geniet van elke moment. 


Ik besluit verder te gaan richting de Franse Alpen. Het weer is namelijk omgeslagen in 100% regen en storm buien de gehele dag dus ik sla de wandelroute in Saint-Remy de Provence maar over. Dat geeft natuurlijk weer een rede om terug te komen… 😉 En zo gaan we alweer de derde maand in van de Painting Tour! 

Gerelateerde berichten

Blog 15

Van 30 naar 11 graden. De laatste stop in mijn “Loepy Elaine Painting Tour”. Helemaal in Denemarken!…

Blog 14

Mijn reis door Italië zet ik alleen voort. Ook wel lekker natuurlijk. Ik praat jullie graag bij…