Blog #2

Blog #2

Het is nu zondag en ik heb me geplaatst op een camping in Frankrijk. Een rustdag. Ik heb al rijkelijk gebruik gemaakt van de faciliteiten hier. Een fatsoenlijke douche is natuurlijk nooit verkeerd, hihi.

Toen ik donderdag ochtend weg reed uit Auvers-sur-Oise ging ik naar een klein dorpje een uurtje onder Parijs. Hier had ik afgesproken met Jessy en Joris. Die waren toevallig ook op doorreis en hadden een mooie stop bij mij in de buurt! We kwamen aan bij het huis van Jean-Pierre. Een prachtig oud huis met een geweldige grote tuin vol met dieren. Een ras-echte Fransman met hart voor mens en dier.

Hij stond erop om voor ons te koken en kregen zo ongeveer een 5 gangen diner voorgeschoteld. Tijdens de gangen door legde hij opeens een klein baby eendje op tafel. Ik dacht dat hij inmiddels al overleden was maar niks was minder waar. Zijn moeder was overleden bij de geboorte en Jean-Pierre probeerde hem te redden, maar of die het ging redden was verre van duidelijk. Ik hield de hele avond aan tafel mijn hand over hem om warmte te geven en werd helemaal verliefd op dit kereltje. De ochtend erna werd ik naar de ontbijt tafel geroepen met als verrassing dat het eendje er ook was, en hij zag er zoveel beter uit als gisteren. Met dat gezien te hebben kon ik einde ochtend met een gerust hart vertrekken. 

Vrijdag ben ik dan terug gegaan naar mijn route, want ik wou nog heel graag naar Giverny. Op de weg er naar toe moest ik spontaan hard remmen voor een auto voor me die besloot een noodrem te geven… Dit resulteerde in een kapot tafeltje en beschadiging in de vloer, en ik zou liegen als ik zeg dat dit me niks deed. Ik was echt zwaar chagrijnig en vond het echt kl*te. Maar opnieuw wist het thuis front me te kalmeren, waar die mobiele telefoon niet allemaal goed voor is. 

Giverny is de plaats waar Monet ooit gewoond heeft en zijn prachtige huis en tuin nu een toeristenattractie is geworden. Toeristenattracties zijn niet altijd mijn ding omdat ik graag alles rustig in me op wil nemen als ik op zo’n bijzondere plek sta. Maar aan de andere kant was het natuurlijk wel mijn kans om te zien waar Monet gewoond heeft en zijn werken geschilderd heeft. 

De tuin was verbazingwekkend groot, gevuld met elke bloem en kleur die je je kan bedenken. Zijn Huis is hetzelfde, groot en kleurrijk. Iets wat ik als kunstenaar prachtig vind om te zien. 

Na deze mooie dag vol inspiratie sluit ik hem af met een kaasplankje en een filmpje. Samen met de lekkere geur kaars maakt het de cozy sfeer helemaal af en ben ik volledig in mijn nopjes.

Zaterdag ochtend ga ik naar Etretat. Een plaats die ik van veel mensen moest bezoeken. Pablo zet ik neer op een fatsoenlijk camper parkeerplaats. En na een fijne lunch loop ik richting het centrum/ strand. En het uitzicht stelde me zeker niet teleur. Ik besloot meteen de krijtrotsen op te lopen, wat nogal een behoorlijke klim was. Maar het is gelukt, en het was het zeker waard.

Terug op het strand een tentje met uitzicht op de krijtrotsen uitgekozen en daar even lekker wat gedronken. Het uitzicht geeft mij ontzettend veel voldoening en inspiratie, ik voel me wederom heerlijk.

Zondag ochtend vroeg kies ik op Park4night een camping uit omdat de was ook gedaan moet worden en ik er zelf ook wel eentje kan gebruiken ;).  Maar stiekem bekruipt mij nu ook een gevoel. Ik heb nog niet geschilderd en ik voel mij nu erg nutteloos. Terwijl ik zelf ook wel weet dat dit onzin is en ik echt nog geen 20 doeken af hoef te hebben laat staan 1. Met dat in mijn hoofd reis ik verder en probeer ik mezelf niet stiekem gek te maken. Op naar een nieuwe week.

Gerelateerde berichten

Blog 15

Van 30 naar 11 graden. De laatste stop in mijn “Loepy Elaine Painting Tour”. Helemaal in Denemarken!…

Blog 14

Mijn reis door Italië zet ik alleen voort. Ook wel lekker natuurlijk. Ik praat jullie graag bij…