Blog #3

Jullie hebben even moeten wachten op blog 3. Dat heeft zo zijn redenen. Maar ik probeer jullie zo goed mogelijk bij te praten over wat ik afgelopen week allemaal heb gedaan en meegemaakt! Daar gaan we.

Toen ik mezelf op zondag 7 Mei neer gezet had op een camping in Frankrijk kwam ik er al snel achter dat het een camping van vertrouwen was. Anders gezegd, er was niemand aanwezig, je mocht zelf een plaats uitzoeken en er werd verwacht dat je dat de volgende dag, als er iemand van 9:00 tot 12:00 bij de receptie zat, eerlijk kwam afrekenen. Dat betekende ook gelijk dat ik op de zondag geen was kon draaien omdat je een token van de receptie nodig had en de camping winkel ( tevens de enige winkel in de buurt) niet open was. Oké… Mijn plan moeten wijzigen. Dan morgen maar de was. Ik werd wakker met een grote storm. En volgens de weer app bleef dit nog wel een paar dagen zo… 

Filmdag in de bus dus. Besloten een extra overnachting te nemen om de was goed te doen en op dinsdag in een keer door te rijden richting de Spaanse grens. Want klaar was ik wel met de regen. Lou ook overigens, hij had nog geen vogels kunnen pesten. Pesten ja want jagen kan hij niet… het is een echte binnenkat.

Net boven Bordeaux besluit ik te stoppen. 8 uur rijden verder. Ondertussen wel een boodschapje op links kunnen doen. Maar helaas, ook hier stortregent het. De gehele 8 uur rijden was het stortregen. Snel wat eten opgewarmd en de dag erna binnendoor naar een plekje aan het strand gereden.

Deze binnendoorrit was het zeker waard. Een prachtig natuurgebied. De rit vrolijkte  me zeker weer wat op. Ik kwam in schijnende zon aan op een nieuwe camping. Een geweldige camping, dichtbij het strand. Ik heb niet alleen de luifel voor de eerste keer gebruikt maar ook de schildersezel. Ja, echt! Ik had al dagen inspiratie maar door het weer kan ik helaas niet altijd de spullen erbij pakken. Ik maakte mijn eerste schets. Dit voelde geweldig. 

Na het eten besloot ik om nog even een strandwandeling te maken. Een uur in het zand gezeten en gewoon gekeken. Ik betrapte mezelf erop dat ik snel op mijn telefoon wou kijken. Alleen zijn en gewoon voor je uit staren is toch soms onbewust lastiger dan het lijkt. Maar ik had het door en legde mijn telefoon snel weg. Genoten van een prachtige zonsondergang. 

De volgende twee dagen besloten om op deze camping te blijven. Het was hier zo lekker rustig. Helaas heeft het wederom twee dagen geregend. En de moed zakte me echt even in de schoenen. 

Inmiddels is het zaterdag als ik ‘s ochtends vroeg vertrek naar San Sebastián. Op de weg hiernaartoe kwam ik erachter dat mijn koplamp kapot was. Top. Gelukkig was er in San Sebastián wel een garage… die pas maandag open ging. Ik keek naar buiten en raad eens? Ja. Regen. En nu zit mijn hoofdje echt vol. Ik ging in freeze stand, met andere woorden ik ging slapen. Nee niet altijd verstandig om te freezen als je hoofdje vol zit. Maar ik had het denk ik nodig. Toen ik in de middag wakker werd heb ik alles wat in mijn hoofdje speelde op een rijtje gezet. Het valt ook allemaal wel mee, maar ‘het stapelen van’ is iets waar ik mezelf heel gek mee maak. Gelukkig houdt Lou mij gezelschap en kan ik lekker met hem knuffelen als het me te veel word.

Op zondag middag een super tof live radio gesprek gehad bij LRL. België/Maastricht over de Painting Tour! Hierna toch besloten om de stad te gaan bezoeken. En wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Een prachtige stad vol pareltjes. En overal geweldige lieve mensen. Genoten van verschillende pincho-barretjes, en binnen geweest bij San Bizente Eliza. Een kerk gebouwd in de 16de eeuw in Gotische stijl. Prachtig. In de kerk hingen verschillende kunstwerken tentoongesteld. Echt even snoepen dus.

Als ik plaats neem op een terrasje vind ik het toch even apart hier alleen te zitten, gelukkig kan ik dit gevoel al snel opzij schuiven en echt even genieten van alles wat er om me heem gebeurd. En na een wandeling van bijna 10km door heel San Sebastian heen (vergeet de geocaches niet!), vond ik het wel welletjes. Ik zou hier zeker terug komen. Ik heb hier in mijn eentje een heerlijke dag gehad.


Maandag ochtend gelukkig snel mijn koplamp kunnen laten repareren. Daarna lekker via de oceaan doorgereden naar mijn volgende bestemming. Een prachtige route die mij weer inspiratie geeft. Laat die nieuwe week maar komen.

Gerelateerde berichten

Blog 15

Van 30 naar 11 graden. De laatste stop in mijn “Loepy Elaine Painting Tour”. Helemaal in Denemarken!…

Blog 14

Mijn reis door Italië zet ik alleen voort. Ook wel lekker natuurlijk. Ik praat jullie graag bij…